Dierenvoeding, gezichtscrème en Aziatische producten onder één dak

Het is een verrassend winkeltje, daar aan de Stationsweg, vlakbij de molen van Heinkenszand. Hier runt Nora van de Klooster een dierenspeciaalzaak, verkoopt ze huidverzorgingsproducten en typisch Aziatische producten. 

Als je binnenkomt zie je de grote zakken duivenvoeding liggen en naast de kassa staat een glazen vitrine met huidverzorgingsproducten. ,,Mijn zus heeft een schoonheidssalon, vandaar dat ik die producten er ook bij heb gezet”, licht Nora toe.

Maar de grootse verrassing van de winkel schuilt in de zijruimte. Op de schappen langs de muren staan talloze Aziatische producten. Nora weet als geboren Filipijnse alle geheimen van de Aziatische keuken. Ze legt haar hand op een grote stapel van pakken rijst. “Dit is de allerbeste rijst”, verzekert ze. “Een lange, zachte korrel. Heel lekker.”

Ze pakt een pakje noodels van één van de schappen: “Deze noodels zijn heel lang, dus als je die eet op je verjaardag leef je langer. Op de Filipijnen doen we dat”, glimlacht ze. Op de schappen staat huisgemaakte gefermenteerde vissaus, wat volgens Nora een perfecte basis is voor een vissoep. In de diepvries liggen vers ingevroren huisgemaakte loempia’s en typisch Filipijnse diepgevroren vis. 

Speciaal voor de lezers van deze Heinkenszandspecial, geeft Nora een recept voor Adobong Manok cadeau. Met uitzondering van de kip en groenten, kan je alle ingrediënten bij haar bestellen: 

Ingrediënten: 

  • olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 5 laurierblaadjes
  • zwarte peper
  • 1 kilo kip
  • 1/2 kop sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1/4 kopje azijn (Sukang Puti)
  •  1 blokje kippenbouillon
  • 2eetlepel suiker
  • Groene ui 

Bereidingswijze: 

  1. Snipper de ui en de knoflook en snijd de kip in stukjes
  2. Bak de knoflook en de ui goudbruin
  3. Voeg de kip toe en bak ook deze goudbruin
  4. Voeg een kopje kokend water toe 
  5. Voeg de laurier, zwarte peper, sojasaus, oestersaus en het blokje kippenbouillon toe
  6. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen
  7. Voeg de azijn en suiker toe en laat de kip nog ongeveer 10 minuten sudderen tot de kip zacht is. 
  8. Snij de groene ui aan kleine stukjes. 
  9. Serveer de Adobong Manok samen met rijst en de groene ui. 

Eet smakelijk! 

Je kunt de producten bestellen door een berichtje te sturen via de Facebookpagina www.facebook.com/nora.vdklooster of een e-mail naar leonora1952@live.nl

Wil je liever even langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Bel 06-51420538 voor het inplannen van een afspraak. 

De Postduif
Aziatische producten en duivensport 
Stationsweg 11a
Heinkenszand 

Tekst en foto’s: Rachel van Westen