Jij gunt toch ook elk kind een extraatje met Kerst?

Ja, het komt voor. Ook in Zeeland. Kindjes die met Kerst niks extra’s krijgen. Als kind begrijp je daar niks van, de andere kinderen in de klas hebben mooie kleren aan en vertellen verhalen over de kerstboom in huis en al het lekkere eten wat straks op tafel staat. Waarom is dat niet bij jou thuis? Ook voor ouders is het intens verdrietig wanneer zij hun kind alleen het broodnodige kunnen geven. Simpelweg omdat ze die extraatjes niet kunnen betalen.
Om ook deze kindjes een extraatje te kunnen geven tijdens de komende feestdagen, heeft winkelcentrum Heinkenszand een actie op poten gezet. Iedereen met een klantenkaart kan van 5 oktober tot en met 9 november de spaarpunten van zijn of haar aankoop doneren aan de voedselbank. Als je extra wilt doneren, is het ook mogelijk om extra punten van de klantenkaart af te laten halen. Heb je geen klantenkaart, maar wil je wel iets geven? Er staan spaarpotjes in alle winkels in Heinkenszand.
De winkeliersvereniging zorgt zelf voor een leuk startkapitaal, want als vereniging doneren ze 250 euro en elke aangesloten winkelier doneert nog eens 25 euro. Tijdens het sinterklaasfeest in Heinkenszand, op 16 november, maakt Sinterklaas het eindbedrag bekend.